dijous, 14 d’agost del 2008

Visita al Abric I de les Pintures Rupestres.

Una vintena de persones masoveres han participat en la visita a l'abric I de les Pintures Rupestres d'Ulldecona. Situat a la Serra de Godall i al costat mateix de l'Ermita d'Ulldecona. La visita ha començat cap a les 16:45h i ha acabat a les 19:00 h i constat d'una petita introducció i la següent visita a l'abric, on s'accedeix pujant per una escala de ferro de 5 metres d'alçada, i allí estan les pintures rupestres amb una antiguitat aproximada de 8000 anys.

A continuació, hem passat al Centre d'Interpretació, situat baix mateix de l'Ermita i ens ha ajudat a entendre una mica més el què havíem vist abans. Finalment, hem acabat la visita amb la projecció d'un vídeo de 4 minuts on s'escenifica el mecanisme que utilitzaven per caçar i per pintar-ho a la pedra.

El Centre d'Estudis de Mas de Barberans ha organitzat i subvencionat aquesta activitat dins les Jornades Culturals 2008.

Podeu trobar les fotos aquí.

3 comentaris:

Daniela ha dit...

Bones!
Gràcies Xavi per les fotos.
Em va agradar molt la visita als abrics de l'ermita, quantes coses tenim a tocar de casa i no coneixem??
Podríem proposar altres sortides, encara que no sigui a l'agost, no?

Unknown ha dit...

Es clar que sí. Això dependrà del pressupost del Centre d'Estudis, que crec que és molt limitat.

Anònim ha dit...

Hola,
com a secretària del Centre d'Estudis hede dir que el presssupost del Centre d'Estudis és limitat però de vegades no és qüestió de diners sinó de ganes. Hi ha gran quantitat d'activitats que podem fer sense pagar o pagant un mínim. Penso que seria bo que anéssim proposant cosetes i que almenys ens proposéssim una sortida per cada estació. Jo animo a tots aquells que tenen coneixements en diferents àmbits per tal que facin propostes diferents: natura, astrologia, història, literatura,...
Pepa